Vi står klar til at hjælpe dig
Ved samtaler med diætist fokuseres der på, hvordan du kan tilrettelægge din mad i forbindelse med sygdom. Med afsæt i en fortælling om dine ønsker og forventninger finder vi sammen frem til, hvilken mad der passer til dig.
Du kan få vejledning i personlig ernæring inden for følgende områder: overvægt, diabetes type 1 eller 2, hjertekarsygdomme, inflammatoriske sygdomme, mave-tarm lidelser eller hvis du oplever utilsigtet vægttab i forbindelse med sygdom.
Hurtig hjælp fra diætisten
Hejdoktors diætister tilbyder vejledning via smartphone, tablet eller computer. Du kan få hjælp når det passer ind i din hverdag.
Åbningstider
Det er muligt at booke tider på hverdag i både dag- og aftentimer samt i weekender.
Diætisten
699 kr.
pr. konsultation
Opstart (60 min) - 699 kr. Opfølgende (30 min) - 399 kr.
Mød vores eksperter
Hvad kan du forvente?
Dit forløb hos diætisterne vil afhænge af din situation og hvilke helbredsmæssige problemstillinger du gerne vil have hjælp til.
Ved første konsultation vil vi sammen klarlægge dine ønsker og behov i forhold til kostvejledningen. Dernæst afdækkes, hvilke forandringsmuligheder der kan være hjælpsomme for dig. Slutteligt vil vi sammen finde gode og realistiske forslag til forandringer i forhold til det du spiser og drikker.
Hvis du har behov for flere samtaler, planlægger vi sammen det videre forløb.
Ofte stillede spørgsmål
Der kan være mange grunde til at opsøge en diætist. Det kan være, du oplever et ønske om at leve lidt sundere, og opnå mere viden om, hvilken type mad, der passer til dig og din situation. Eller måske du har en sygdom, hvor det kan være hjælpsomt at ændre i måden du spiser på. Det kan også være at, fordi du vejer for lidt eller for meget. Måske oplever du behov for hjælp til at ændre et spisemønster, der påvirker dit liv på en ikke så hensigtsmæssig måde.
De metoder diætister anvender i deres arbejde kan være forskellige, nogle arbejder med konkrete kostplaner og bestemte diæter for at opnå specifikke resultater eller vægttab. Hos Hejdoktor har vi i fokus på at give dig viden og redskaber, så du bliver i stand til at spise på en måde der er hjælpsom for dig uden at du skal følge bestemte diæter eller stramme planer.
Der er mange misforståelser og myter om mad og spisning, dette kan være med til at give oplevelsen af at noget mad er godt eller dårligt eller at der kun er en rigtig måde at spise på. Det kan være med til at skabe unødig stress og bekymringer. Igennem vejledningen med vores diætister opnår du viden, som gør dig i stand til selv at træffe gode beslutninger om din sundhed, mad og spisning og dermed opnå et bedre helbred og bedre livskvalitet.
Der er forskellige måder at få tilskud til vejledning hos en diætist. Hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, så kan du få tilskud. Hvis du har en sundhedsforsikring, har du muligvis også mulighed for derigennem at få tilskud.
Tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark”
Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til behandling hos en diætist. Du behøver ikke en henvisning fra din egen læge for at få tilskud. Du kan få dækket op til 50% af din udgift, dog max op til 275 kr. pr. konsultation og max 1650 kr. inden for 12 måneder.
Hejdoktor indberetter automatisk det tilskudsberettigede beløb når du har talt med vores diætister. Husk at gøre opmærksom på at du er medlem af Sygeforsikring ”danmark” til din første konsultation.
Tilskud fra sundhedsforsikring
Flere sundhedsforsikringer yder tilskud til vejledning hos en diætist. Der er dog forskel på, hvad de forskellige sundhedsforsikringsselskaber yder af tilskud. Det er det enkelte sundhedsforsikringsselskab der afgør om du kan få tildelt et forløb hos en diætist. Det er derfor en god ide at kontakte dit forsikringsselskab og få mere viden om hvilke muligheder du har for at kunne få tilskud til vejledning
Titlerne, diætist og klinisk diætist, er beskyttede titler, som kun må anvendes med en statsautorisation. Ofte anvendes også betegnelsen “diætist”, når der tales om en klinisk diætist. Diætist og klinisk diætist er således en betegnelse for samme profession.
Diætister er uddannet professionsbachelorer i ernæring og sundhed med specialisering inden for kostens betydning i forbindelse med sundhed, forebyggelse og behandling. Denne uddannelse gør dem i stand til at vejlede omkring kostanbefalinger i forbindelse med forebyggelse og behandling af helbredsmæssige problemstillinger eller sygdomme. De er uddannet til at anvende den nyeste forskning og tilpasse kostanbefalingerne til dine specifikke behov og situation. Efter endt uddannelse opnår diætister som nævnt statsautorisation, hvilket betyder, at de må kalde sig kliniske diætister eller diætister og er forpligtet til at levere professionel vejledning af høj kvalitet.
Måske er du stødt på andre titler der benyttes af personer som tilbyder kostvejledning. Her kan der være tale om titler som f.eks. kostvejleder, kostekspert, ernæringsterapeut eller sundhedsekspert. Dette er ikke beskyttede titler ligesom titlen klinisk diætist og diætist og der stilles derfor ikke samme krav til uddannelsen. Uddannelserne består ofte af kortere kurser og har ikke samme faglige niveau og bredde som uddannelsen til diætist. Derfor kan kvaliteten af vejledningen fra personer med disse titler svinge.
Uddannelsen til diætist giver mulighed for at læse videre på universitetet. Her kan der læses en kandidatuddannelse inden for f.eks. klinisk ernæring, human ernæring eller sport og sundhed.
Hvis du ønsker den bedst mulige kostvejledning, er det en god ide, at du undersøger uddannelsesbaggrunden for kostvejlederen for at sikre, at de har den nødvendige ekspertise til at hjælpe dig på en passende måde.
Hejdoktor tilbyder medicinsk vægttab via vores SundVægt forløb, hvor medicinsk vægttabsbehandling kombineres med hjælp fra behandlingsteam bestående af speciallæger, diætister og sygeplejersker.